Flyg­plats­simulering, projekt­ering och stöd för upp­handling

Våra flygplatsspecialister har lång erfarenhet av flygplatsens teknik, operation, underhåll och ledning, både på systemnivå och detaljnivå.

En partner som kan flygplatsens vardag

Flygplatserna har gått från att vara en start- och landningsbana med tillhörande vänthall till futuristiska multimodala mötesplatser för människor med handel, service och kommunikation. Vi arbetar med allt från flygplatssimulering till projektering och stöd för upphandlingar.

Vi vågar påstå att inget är för stort eller för litet för Pontarius flygplatsteam. Nyckelordet är långsiktighet och samarbete, där planeringen av flygplatser i form av trafikprognoser, masterplaner och finansieringsmodeller är ett avgörande inslag. Vi 3D-projekterar och gestaltar allt från bagageanläggningar och rullbanor till shoppingstråk och smarta trafiklösningar, vi säkerhetsbevisar, underhållsplanerar och miljöutreder, vi tar fram kompletta förfrågningsunderlag och ger stöd i upphandlingsprocessen, vi jobbar med innovation och utveckling av exempelvis nya automatiserade terminalflöden, vi optimerar och simulerar trafikflöden både på landside och airside. Kort och gott: Vi brinner för flygplatser!